Τα σταφύλια είναι διαθέσιμα κυρίως τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Επιλέξτε τα σταφύλια που είναι φρέσκα και παχουλά. Τα σταφύλια πρέπει να είναι ομοιόμορφα στο χρώμα χωρίς καφετιά σημεία. Δεν πρέπει να πέφτουν από το μίσχο από μόνα τους, αλλά μετά από ένα ελαφρύ τράβηγμα. Τα σταφύλια είναι ιδανικά ως συμπλήρωμα επιδορπίων, αλλά και εύγευστα όταν συμπληρώνουν μια σαλάτα, ή όταν τρώγονται αναμεμιγμένα στο γιαούρτι και τα δημητριακά.